Vizija stvaranja kvalitetnijih uvjeta za obiteljsko življenje

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Grad Valpovo će biti domaćin konferencije  „Razvoj alternativnih inovativnih usluga – alternativni centri podrške za djecu i roditelje“.

 

Konferencija će biti održana 26. rujna 2017. u Gradskoj vijećnici Grada Valpova od 11.00 – 13.00 sati.

Konferencija je namijenjena  predstavnicima:

- stručnih službi osnovnih škola, učiteljima, nastavnicima,

- ustanova predškolskog odgoja,

- organizacija civilnoga društva,

- aktivnim pojedincima

- drugim zainteresiranim građanima čiji je rad vezan uz djecu i roditelje ili imaju viziju kako doprinijeti razvoju preventivnih programa te podizanju kvalitete obiteljskog života u lokalnoj zajednici.

Predstavnice Dokkice posjetile su predstavnice Centra za socijalnu skrb Valpovo i Grada Valpova. Na sastanku su ispred Dokkice sudjelovale; Ines Novak, Mirna Šmit, Marina Dokić i Viktorija Livaja Budaić, a u ime Centra za socijalnu skrb ravnateljica Janja Oklopčić, socijalna radnica Sanja Vranaričić i psihologinja Ana Bulut Pek. Povod sastanka vezan je uz provedbu trogodišnjeg programa „Alternativni centri podrške za djecu i roditelje“ u kojemu je Centar za socijalnu skrb Valpovo partner. Na sastanku je predstavljena platforma za podršku djeci i roditeljima koju je Udruga razvijala prethodne tri godine te su definirane uloge partnera i Udruge vezane uz zajedničku provedbu programa. Predstavnice Dokkice ugostila je i zamjenica gradonačelnika Valpova, Ana Brajnović. Na sastanku je dogovorena suradnja s Gradom Valpovom. Krajem mjeseca rujna program će biti predstavljen na konferenciji u Valpovu na kojoj će, osim predstavnika partnerske ustanove, sudjelovati i predstavnici lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, škola i istaknuti pojedinci u lokalnoj zajednici na području grada Valpova.

Izvor: Udruga Dokkice

Dječjoj osječkoj kreativnoj kućici - DOKKICI u sklopu natječaja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2017. do 2020. godine odobren je trogodišnji program na kojemu su partneri Grad Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Centar za socijalnu skrb Đakovo, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac, a suradnici Grad Valpovo, Grad Đakovo i Grad Donji Miholjac.

Program „Razvoj alternativnih inovativnih usluga – alternativni centri podrške za djecu i roditelje“ usmjeren je na jačanje suradnje i kapaciteta udruga, centara za socijalnu skrb, osnovnih škola i drugih dionika za provedbu usluga za djecu u riziku i s problemima u ponašanju i njihove roditelje te provedbu usluga u okviru uspostavljenih centara podrške u Đakovu, Valpovu, Donjem Miholjcu i Osijeku.

Na Konferenciji će predstavnice Dokkice, Centra za socijalnu skrb Valpovo, Grada Valpova i savjetnica Pravobraniteljice za djecu iz regionalnog Ureda u Osijeku predstaviti potrebe i izazove u izgradnji kapaciteta za razvoj alternativnih sustava podrške za djecu i roditelje koji može biti učinkovit model prevencije i produžena ruka podrške obiteljima, odgojno-obrazovnim ustanovama, centrima za socijalnu skrb i dr.

Pozivamo vas da zajednički doprinesemo viziji stvaranja kvalitetnijih uvjeta za obiteljsko življenje jer samo zadovoljne i sretne obitelji stvaraju zadovoljnu i sretnu zajednicu, poručujuorganizatori i moleda svoj dolazak obvezno potvrdite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do ponedjeljka 25. rujna 2017.

 

PROGRAM

Registracija sudionika (10:30 – 10:55)

 

l. DIO KONFERENCIJE

Moderatorica: Mirna Šmit, mag. cult.,

dopredsjednica Udruge Dokkica

 

11:00 – 11:10     Otvaranje Konferencije, uvodna riječ 

                              moderatorice

11:10 – 11:45     Projekcija dokumentarnog filma o radu

                              Dokkice – primjer modela dobre prakse

11:45 – 12:00     Pauza

 

 

 

ll. DIO KONFERENCIJE

Moderatorica: Mirna Šmit, mag. cult., dopredsjednica Udruge Dokkica

 

12:00 – 12:15     Predstavljanje programa „Razvoj alternativnih inovativnih usluga – Alternativni centri

                              podrške za djecu i roditelje“ – Ines Novak, dipl. iur., predsjednica Udruge Dokkica

12:15 – 12:25     Potreba deinstitucionalizacije socijalnih usluga - predstavnica Centra za socijalnu skrb

                              Valpovo

12:25 – 12:35     Uloga lokalne zajednice u osnaživanju kapaciteta za razvoj alternativnih socijalnih usluga

                              Ana Brajnović, dipl. soc. radnica, zamjenica gradonačelnika

12:35 – 12:45    Ostvarivanje prava djece u lokalnoj zajednici – Sanja Vladović, soc. ped., savjetnica

                             Pravobraniteljice za djecu iz regionalnog Ureda Osijek

12:45 – 13:00     Pitanja, rasprava i zaključci

 

ZATVARANJE KONFERENCIJE U 13:00h