O G L A S I

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

  

Grad Valpovo potpisao ugovor za EU projekt vrijedan 550.815,13 Eur

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Matko Šutalo i ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i čelnica Upravljačkog tijela Stella Arnei potpisali su danas, 14.06.2017. godine, ugovor za projekt ORGANIC BRIDGE.

Radi se o projektu u kojem je Grad Valpovo nositelj, a partneri su: 1. TERA Tehnopolis d.o.o. (HR),  2. Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) (RS), 3. Udruženje TERRA’S Subotica (RS). Projekt je izabran za financiranje na natječaju iz programa INTERREG Hrvatska-Srbija i započinje s provedbom 15. lipnja ove godine.

Ukupna vrijednost projekta je 550.815,13 EUR-a, od čega je vrijednost aktivnosti koje će provesti Grad Valpovo 263.136.26 EUR.-a. Nositelj projekta je Grad Valpovo, a partneri su Tera Tehnopolis d.o.o., Centar za organsku proizvodnju Selenča, te Udruženje TERRA's iz Subotice.

 Provedba traje 24 mjeseca. Projektom se doprinosi održivom razvoju te daljnjem unaprjeđenju ekološke poljoprivrede u Osječko-baranjskoj županiji i Južno-sjevernom bačkom distriktu kroz brojne aktivnosti kojima se stvaraju preduvjeti za razvoj ekološke proizvodnje, jačanje kompetencija poljoprivrednih gospodarstava, pružanje podrške postojećim i potencijalnim ekološkim proizvođačima, razvoj lokalnog tržišta i sl.

U Gradu Valpovu, naselje Ivanovci, uspostavit će se Centar za ekološku proizvodnju s edukacijsko-proizvodnim poligonima za uzgoj i preradu voća i povrća te oglednim nasadom šljive Valpovke. Kroz projekt će se organizirati edukacije i savjetovanje proizvođača po pitanjima unaprjeđenja proizvodnje na gospodarstvu, uvođenju inovacija u proizvodnju, preradi voća i povrća, marketinga i sl. Planirano je studijsko putovanja za ekološke proizvođače s posjetom udruzi Bio Austrija koja okuplja preko 10.000 ekoloških proizvođača.

Također, kreirat će se vizualni identitet lokalnog proizvoda, koji će se zaštiti u Republici Hrvatskoj i  EU. Zaštitu će provesti partner Tera Tehnopolis d.o.o.

Nadalje, planira se osnivanje grupe solidarne razmjene u Valpovu, kao  i druge intenzivne aktivnosti na razvoju lokalnog tržišta.

U suradnji s partnerima iz Srbije Centrom za organsku proizvodnju Selenča i Udruženjem Terras iz Subotice provest će se aktivnosti kojima se želi pomoći ekološkim proizvođačima u promociji i prodaji proizvoda. Početkom siječnja održat će se početno predstavljanje projekta gdje će biti pozvani svi zainteresirani.

Kako bi lokalni poljoprivredni proizvođači dobili kvalitetne informacije o mogućnosti koje im se pružaju kroz sudjelovanje u projektu organizirat će se info dani po svim naseljima na području Grada Valpova i Općine Petrijevci, te susjednim jedinicama lokalne samouprave.

Osim ugovora Grada Valpovo potpisano je još pet ugovora od ukupno 24 projekta odabranih u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga na programu Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020. Riječ je o projektima:

  • Agricultural Waste – Challenges and Business Opportunities (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinski fakultet Osijek kojem je projektni partner Fakultet tehničkih nauka – Univerzitet u Novom Sadu )
  • Enriching tourism offer for persons with visual impairment and blindness ( Grad Sombor kojem je projektni partner . Općina Erdut (HR),  2. Institut ekonomskih nauka, Beograd (RS)
  • Renewable Solar Energy ( Grad Belišće kojem je projektni partner Grad Novi Sad (RS),  2. Općina Gorjani (HR)
  • Wetlands  Ecosystem Services Assessment in Croatia-Serbia cross border region ( Pokret gorana Sremske Mitrovice a projektni partner je Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek (HR), 2. Pokrajinski zavod za zaštitu prirode (RS),  3. Javna ustanova agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima OBŽ (HR)
  • Implementation of cross-border joint  actions toward environment protection in agriculture (Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet u Osijeku kojem je vodeći partner Univerzitet Educons (RS), 2. Obrtničko-industrijska škola Županja (HR),  3. Institut za ratarstvo i povrtarstvo (RS)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu