O G L A S I

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

            

Eh, da mi je Scania...

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Primjer Elizabete Bošnjak iz Belišća još je jedan u nizu dokaza kako za nov početak nikad nije kasno.

Sa završenom ekonomskom školom Elizabeta teško pronalazi zaposlenje, a ni s poslom konobarice, kojeg sada radi, nije zadovoljna. Nedavno se odlučila prekvalificirati. Želi postati vozačica kamiona. Kad bi to bila hladnjača Scania – sreći nebi bilo kraja.

-Moj djed Franjo bio je vozač i imao je kamion, tako da sam još kao dijete zavoljela snažne strojeve i kamione i spotiha se nadala da svoj životni poziv mogu potražiti u tom okruženju, priča nam  Elizabeta. Međutim – krenulo je u drugom smjeru i završila sam srednju ekonomsku školu u Našicama. Gdje god sam se okrenula za poslom, sve je to bilo na kratko vrijeme i nesigurno, a i posvetila sam se majčinstvu. Imam četvoro djece kojima za mirno odrastanje trebaju bolji uvjeti, odlučna je Elizabeta.

-U promišljanju budućnosti izlaz sam potražila u prekvalifikaciji. U tome su mi se planovi poklopili sa odličnim uvjetima za prekvalifikaciju koju su stvorili u Auto školi Topolovec u Donjem Miholjcu. Sjajno su me primili, nisu se isčuđavali što sam žensko pa hoću biti šofer, već su mi prilagodili sve da mogu uspješno svladati zahtjevan program. Od prijema do realizacije programa, na svakom koraku nailazim na profesionalan odnos. Stvorili su ugodnu atmosferu u auto školi, oko prekvalifikacije je sve podešeno da olakša svakom polazniku, a sve je informatizirano, tako da je računalo nezaobilazan alat u prekvalifikaciji.

Prekvalifikaciju sam počela u lipnju i do prosinca ću završiti program, a paralelno se osposobljavam u auto školi za C i CE kategoriju. Ovi programi će mi omogućiti upis koda 95 u vozačku dozvolu te ću na taj način biti osposobljena voziti kamione diljem Europe pa čak i cijelog svijeta, zadovoljna je Elizabeta.

 

Bio je signal da nešto bolje upoznamo Auto školu Topolovec iz Donjeg Miholjca i predstavimo je potencijalnim korisnicima.

Auto školu Topolovec, već drugu generaciju vode članovi donjomiholjačke obitelji Topolovec.

Osnivač autoškole je Stjepan Topolovec, instruktor vožnje od 1978. godine, moj otac, kaže nam Matej Topolovec, mlad i ambiciozni sadašnji vlasnik po struci diplomirani inženjer cestovnog prometa.

Autoškola Topolovec je započela sa radom 2000.-te godine nakon raspada autoškole „Zeleni signal“ koja se podijelila između dva prijašnja vlasnika, a radila je od 1990. godine. To je bila jedna od prvih privatnih autoškola na području Hrvatske. Otac se 2010. polako povlači iz posla i prepušta mi vođenje, a ja s mnogo entuzijazma, na temeljima više od tri desetljeća iskustva mog oca,  počinjem voditi poslove s ciljem da naša auto škola postane vodeća na svom području djelovanja.

Konstantno ulažemo u poslovni prostor, opremu za obuku, vozila, stručno usavršavanje djelatnika i marketing te smo došli do postavljenog cilja i profilirali se u autoškolu koja tržištu uvijek nudi novine u osposobljavanju kandidata. Ovakvim pristupom omogućavamo suvremene metode rada uz visoku prolaznost i zadovoljstvo polaznika, ističe Matej.

Tijekom teoretskog dijela nastave uz obavezne projekcije prilikom obuke, koristimo i vlastito razvijeni kompletan sustav za učenje na daljinu (e-learning) čijim korištenjem dolazimo do iznad prosječno visoke prolaznosti na testovima. Ovakvim pristupom podižemo razinu znanja i samim time štedimo vrijeme i novac kod kandidata. 

Sva naša vozila za obuku kandidata su opremljena GPS modulom za praćenje pri čemu kandidati na početku obuke iz Upravljanja vozilom zadužuju identifikacijski ključić pomoću kojeg registriraju svaku svoju vožnju. Ovo nam omogućuje transparentnost u obuci. Moguće je ispisati sve puteve kojima su se kandidati kretali tijekom obuke, adrese, mjesta, brzinu kretanja, prijeđenu kilometražu i drugo. U uredu imamo postavljen LCD televizor na kojem se prati tijek obuke u realnom vremenu. Dio obuke na prometnom vježbalištu, u kontroliranim uvjetima, provodimo koristeći "pijane naočale" uz čiju pomoć se simulira vožnja pod utjecajem alkohola.

Također, cijeli napredak i tijek obuke svakog polaznika pratimo kroz informatički sustav koji nam omogućuje trenutni uvid u to na kojem je satu obuke polaznik, koje ispite je položio, kod kojeg instruktora se nalazi, koliko je opterećenje kod kojeg instruktora, statistike prolaznosti, praćenje prihoda i rashoda. Svaku od ovih informacija ako je potrebna možemo imati taj čas.

Trenutno osposobljavamo kandidate za AM, A1, A2, A, B, C i CE kategorije vozila.

Sve su to uvjeti koje osiguravamo svojim polaznicima u nastojanju da ih vrhunski obučimo za uvjete koji ih očekuju na prometnicama. Zato nas raduje da je i gospođa Bošnjak zadovoljna okruženjem koje smo stvorili u učionici i na terenu.

Osim naše osnovne djelatnosti obuke kandidata za vozača, unazad nekoliko godina smo proširili djelatnost i na obrazovanje odraslih osoba. Ove programe izvodimo u suradnji sa partnerom Pučkim otvorenim učilištem Auto moto Centar iz Nove Gradiške. Uglavnom smo se bazirali na prekvalifikacije u programu vozač motornog vozila jer završetak tog programa u kombinaciji sa položenom C i CE kategorijom omogućuje izuzetno brzo zapošljavanje. Cijela Europska unija „vapi“ za vozačima teretnih vozila.

Prošle godine smo prostorno djelovanje proširili i na područje Našica nakon što smo preuzeli autoškolu Oprez. Više od godine dana ulaganja nam je trebalo da bi došli do razine ponude koju imamo u našoj baznoj autoškoli u Donjem Miholjcu. Danas su autoškola Topolovec i autoškola Oprez u potpunosti jednako posložene te praktično čine jednu cjelinu.

Mada smo početkom poslovanja bili mala autoškola sa četiri zaposlene osobe i imali jedno vozilo u vlasništvu, danas smo izrasli u pogon sa 14 zaposlenih osoba i voznim parkom različitih kategorija koji trenutno broji 17 jedinica.

Tijekom 2016. godine smo obučili gotovo 400 novih polaznika u različitim kategorijama vozila. Od toga broja je bilo više od 80 polaznika C ili CE kategorije. Do kraja kolovoza ove godine imamo upisanih preko 300 polaznika te očekujemo nešto veći broj upisa nego prošle godine. Izuzetno smo ponosni što nam iz godine u godinu raste broj upisanih osoba jer nam to govori da smo na dobrom putu.

Raduje nas svaki novi polaznik pa preporučujemo da se na stranici: www.autoskola-topolovec.hrdetaljno informiraju o njima zanimljivim temama, a svakako nam se s upitima mogu obratiti i drugim načinima.

Možete nas posjetiti osobno na adresi Augusta Šenoe 11 Donji Miholjac. Djelatno vrijeme ureda autoškole je od ponedjeljka do petka u vremenu između 7 i 15 sati ili se sa zahtjevom obratiti na:

telefon: 031/632-600

mobitel: 095/905-80-72 (ured autoškole)

mobitel: 095/906-51-75 (vlasnik i voditelj autoškole)

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu