MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

VELIKO ZANIMANJE ULAGAČA ZA BELIŠĆE: Pri kraju Gospodarska zona kod pruge

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 

BELIŠĆE U završnoj je fazi gradnja i opremanje nove Gospodarske zone.

Prema pojašnjenju pročelnice gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje i gospodarstvo Ljiljane Žigić, ukupna površina najnovije gospodarske zone iznosi 54.958 četvornih metara, projektantska vrijednost gradnje je 7.454.530 kuna, a dosad su sagrađene vodoopskrbna mreža vrijednosti 435.882 kuna te sanitarna odvodnja vrijednosti 923.425 kuna.

- Za dovođenje zone u funkciju potrebno je sagraditi prometne površine s javnom rasvjetom vrijednosti 5.265.422 kuna, a procijenjena vrijednost za gradnju trafostanice i niskonaponske mreže je 843.750 kuna, od čega je Grad uplatio HEP-u 100.000 kuna za projektiranje trafostanice, na što još uvijek čeka - naglašava Žigić, dodajući da je u gradnju zone do uloženo 390.150 kuna iz proračuna županije te da je parcela u vlasništvu tvrtke Hidrobel u ovoj zoni namijenjena gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Kako bi zonu što prije stavili u funkciju, Belišćani su zatražili pomoć i od župana Ivana Anušića prilikom njegova nedavnog posjeta. Upoznavajući župana sa situacijom vezano uz ovu problematiku, gradonačelnik Dinko Burić podsjetio je da se u Belišću kao industrijskom gradiću nalaze neki od najznačajnijih gospodarskih subjekata u županiji koji uz sebe vežu cijeli niz kooperanata. Zbog popunjenosti postojećih zona i velikog interesa poduzetnika, Belišće je došlo u poziciju da su nužni novi prostori.

- Županija se značajno uključivala u realizaciju. Grad je za projekt uređenja zone uz vlastite pronalazio i druge izvore financiranja, a uz riješenu vodoopskrbu i odvodnju, ostatak investicije smo prijavili na natječaj. Zbog važnosti nastavka realizacije apeliramo prema Županiji da nam, uz financijsku pomoć, pomogne u dijelu ukazivanja i isticanja od kakve je vrijednosti zona za županiju - kazao je Burić. Lidija Aničić

Županija može pomoći u lobiranju

Župan Anušić rekao je kako na razvoju gospodraskih zona posebno treba nastojati ako postoje i pisma namjere potencijalnih poduzetnika. Podsjetio je na značajnu ulogu Belišća kao sve prepoznatljivijeg industrijskog središta i njegovih kvalitetnih i nagrađenih gospodarskih subjekata. Međutim, premda trenutačno ne postoji mogućnost za direktnu financijsku pomoć Županije Belišću za nastavak opremanja zone, župan Anušić obećao je pomoć oko zajedničkog lobiranja da bi se realizacija projekta opremanja zone u Belišću, zbog zanimanja poduzetnika, što je moguće više ubrzala.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM U STUDENOME

  

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U VALPOVU

 

 

   

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu