MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Gradit će se tvornica higijenskog papira?

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Prošlogodišnji posjet potencijalnih investitora iz Azerbajdžana Belišću donio je optimistične najave o mogućnosti golemih ulaganja, kojima bi Belišće samo dodatno potvrdilo svoj neprijeporni status industrijskog grada.

Stoga je o trenutačnom razvoju situacije na ovom planu i novim investicijama gradonačelnika Dinka Burića nedavno za vijećničkom govornicom upitao i vijećnik HDZ-a Dragan Anočić, kojemu je potvrđeno da će novih stranih investicija u Belišće biti, i to u – tvornicu higijenskog papira!

Anočić je podsjetio na prošlogodišnje predizborne najave novih potencijalnih ulagača koji u Belišće dolaze otvoriti tvrtku s 500 radnih mjesta i milijardu eura u džepu, kako se govorilo. “Što je s tim investitorom, jesu li pregovori završili nakon jednog susreta u Belišću ili su nastavljeni, jer vidimo da je u proračunu rezervirana stavka od 245.000 kuna za predinvesticijsku studiju, što nije malen iznos i bilo bi dosta nespretno kada bi ideja propala jer se radi o privatnoj tvrtki i kapitalu”, priupitao je Anočić izrazivši želju za uspješnom realizacijom ovakvih najava u svome gradu.

Vezano uz najavljenu gradnju dviju tvornica, celuloze i higijenskog papira, gradonačelnik Dinko Burić potvrdio je kako su intenzivni pregovori vođeni i nakon posjeta potencijalnog investitora Belišću, no bili su malo usporeni zbog njegova odlaska u bolnicu i višemjesečnog izbivanja. Unatoč tome, čelnici Belišća su s potencijalnim investitorima ostali u kontaktu i Gradu je stigao načelni odgovor da za tvornicu celuloze investitor trenutačno nije zainteresiran. No, nastavljaju se koraci i predradnje vezano uz gradnju tvornice higijenskog papira, koja ne bi izravno zaposlila onoliko radnika kao tvornica celuloze, ali bi sigurno otvorila 50-ak radnih mjesta i cijeli niz kooperantski vezanih poslova i radnih mjesta.

- Ne postoji ni jedna investicija ili investitor koji će doći na bilo koje područje bez prethodno nužnih dokumenata. Potencijalnim investitorima u Belišću predloženo je idejno rješenje i idejni projekt, a s obzirom na to da postoje i s drugim potencijalnim investitorima ozbiljni pregovori da se u budućnosti realizira taj naš željeni projekt gradnje još jedne tvornice na našem području, idući korak nam je predinvesticijska studija koja bi trebala dati odgovore na mnoga pitanja koja zanimaju svakog potencijalnog investitora. To je naš idući korak i on je u skladu s našom dubokom vjerom kako taj projekt ima svoje uporište i dobre šanse za uspjeh, u koji istinski vjerujem - poručio je Burić.

Predinvesticijska studija trebala bi, između ostalog, odgovoriti i na investitorima najzanimljivije pitanje profitabilnosti, odnosno isplativosti određenog projekta.

Lidija ANIČIĆ

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM U LISTOPADU

  

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U VALPOVU

 

 

   

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu