MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Znanstvenici o viziji i razvoju gospodarstva istočne Slavonije

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u četvrtak je započeo, a jučer u Valpovu nastavljen i završen 7. Međunarodni znanstveni simpozij "Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj".

Osječkom Ekonomskom fakultetu kao suorganizatori dvodnevnog simpozija pridružili su se Ekonomski fakultet i Univerzitet u Tuzli, Ekonomski fakultet u Tuzli, HAZU, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku i Univerza v Mariboru.

Simpozij je okupio znanstvenike iz Australije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Češke republike, Mađarske, Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Poljske, Turske, Velike Britanije te Hrvatske, a 290 autora i koautora napisalo je 122 znanstvena rada temama simpozija.

Simpozij predstavlja značajnu platformu koja okuplja znanstvenike, doktorande kandidate i lidere da iznesu nove ideje i stručne preporuke u rješavanju značajnih ekonomskih izazova.

„Znanstveni simpozij se održava u vrijeme mogućeg zaokreta kada postoje indikacije vidljivog napretka, pozitivnog zaokreta u gospodarskom razvoju. Pojedine tvrtke dobivaju nagrade i priznanja za uspješan rad i razvoj; javljaju se novi poduzetnici; poljoprivreda pronalazi svoj plasman; te postoji nada za izgled porasta zaposlenosti. Ali, kako „od dobrog uvijek treba težiti boljem“, nastojati ćemo ponovo, uvijek, i svake godine tražiti od sudionika nove analize, nove prijedloge i vizije u pokretanju razvoja.“ – navela je u uvodu simpozija prof. dr. sc. Anka Mašek Tonković. 

Nakon otvaranje simpozija i prvog radnog dana, simpozij je nastavljen u Valpovu gdje je obrađeno tematsko područje „Regionalni razvoj – izazovi i prilike“. 

prof. dr. sc. Anka Mašek Tonković

-Posjeta Gradu Valpovu, dvorcu vlastelinstva Prandau Normann, obilazak zgrade prvog kazališta u kontinentalnoj Hrvatskoj u Valpovu,  je odabrana ove godine kako bi posjetili mjesta gdje se je uspješno razvijalo gospodarstvo, ali istovremeno nakon 1945. godine odvijao i jedan od najvećih logora i egzodus tzv. Podunavskih Švaba, o čijem se stradanjima malo zna i govori, njihov popis se nalazi u crkvici sv. Rok u Valpovu, pojasnila je prof. dr. sc. Anka Mašek Tonković razloga zbog kojih je baš Valpovo odabrano za nastavak Simpozija.

Na početku rada Simpozija u Valpovu, u ime grada Valpova, sudionike je pozdravio Zvonko Barišić, tajnik Grada te poželio sudionicima uspješan rad, s nadom da će provedena istraživanja i znanstveni radovi biti primijenjeni u praksi i doprinijeti razvoju istočne Slavonije.

Prof. dr. sc. Anka Mašek Tonković zahvalila se Gradu Valpovu te Muzeju Valpovštine što su pripomogli u organizaciji i upoznavanju sudionika Simpozija s kulturnom, spomeničkom i sakralnom baštinom, te načinom i kulturom življenja i rada na ovim našim prostorima.

Organizatori ovim simpozijem potiču znanstvenike, stručnjake i gospodarstvenike iz zemlje i inozemstva na istraživanja koja se temelje na stvarnim događanjima i potencijalima koje ima istočna Hrvatska, poput prirodnih resursa, primarne proizvodnje, tradicionalnih ekoloških proizvoda i gastro ponude, arheoloških nalazišta i kulturne baštine, a koji nisu dovoljno iskorišteni. Uključivanjem svih potencijala, istok Hrvatske mogao bi se plasirati kao atraktivno turističko odredište kroz cijelu godinu, no treba organizirati tu ponudu, naglašeno je u uvodnoj riječi Simozija.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM U LISTOPADU

  

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U VALPOVU

 

 

   

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu