MALI GRAD ZA VELIKI LJETNI DOŽIVLJAJ: PROGRAM

  

VIDEO

 

 

 

 

 

Planinarska nedjelja na Krndiji

BELIŠĆE Nakon održane godišnje skupštine u petak, u subotu predsjednik Zdenko Kovač s još nekoliko članova Društva vodi na izlet u Kopački rit i Baranju planinarske prijatelje iz BIH.

 

U nedjelju dvadeset članova Društva odlazi na tradicionalni izlet "Prvi-zadnjega" u Gazije, gdje su nam se pridružili i prijatelji iz BIH koji su bili gosti na našoj Skupštini.  Ovaj izlet je organiziralo Planinarsko društvo "Sunovrat" iz Đurđenovca. Prostor planinarske kuće Tivanovo u Gazijama je ovaj put ispunjen s najviše posjetitelja do sada. Više od 200 planinara iz slavonskih planinarskih društava, bez obzira na oblačno i pomalo kišno vrijeme odazvalo se ovom skupu.

Naših pet planinara pridružilo je grupi od šezdesetak planinara na zahtjevniju stazu u pravcu Ravnog brda, pa pored poznate stijene Kvržica strmim usponom na Petrov vrh 701 nm, zatim spuštanje do Hajdučkih stijena i posjet Isposničkoj spilji, u čijoj se blizini nalazi i Manastir sv. Nikole. Hodalo se 5 sati i prijeđeno je 15 km. Druga, veća grupa, zajedno s našim planinarima se kretala manje zahtjevnom stazom tri sata.

Krndija je naša najbliža slavonska planina i u svako godišnje doba ima svoju ljepotu. Puna je potočića i izvora, a na oko 600 metara nadmorske visine ima dosta zelene božikovine. Već se polako budi i priroda, pa je po svuda procvao kukurijek i gdje koji žuti jaglac. Grane lješnjaka pune su resa.

Povremeno je i kišilo, ali to nije omelo planirani izlet i raspoloženje. Po povratku je nastavljeno druženje uz planinarski grah, pjesmu i glazbu.

Ovim lijepim izletom završene su planirane aktivnosti za prvi mjesec ove godine.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu