VIDEO

 

 

 

 

UŠR Podravac Bistrinci:Pedeset plodnih godina

BISTRINCI Na prostoru Odmorišta uz Dravu, sinoć je održana svečana sjednica Udruge športskih ribolovaca Podravac iz Bistrinaca, u čast 50. obljetnice djelovanja.

Ova je svečanost privukla brojne članove i goste, među kojima su bili predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever, predsjednik  Zajednice športskih udurga grada Belišća Milan Zamaklar, predsjednik ZŠRU Valpovo Željko Čorba, predstavnici susjednih ribolovnih društava i udruga te novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko.

 Sudionike skupa pozdravio je predsjednik udruge Milan Borić koji je podnio izvješće o radu udruge od osnivanja do današnjih dana.

Zajedništvo i volonterizam osnovne su karakteristike djelovanja Udruge, a rezultati ostvareni na društvenom i natjecateljskom planu vidljivi su na svakom koraku. Posebna su vrijednost društvene prostorije koje su članovi udruge uređivali postupno, vlastitim snagama. Slično je i s prostorom na kojem je održana svećana sjednica - odmorištem.

-Izgradnju i uređenje zapuštenog terena na desnoj obali Drave, na 57 kilometru započeli smo u proljeće 2009 godine, naglasio je Borić.

Odmorište danas ima uređene sportske terene za odbojku i nogomet na pijesku, roštilj, sjenicu, sanitarni čvor, stolove i klupe, krušnu peć i mnoge druge sadržaje za ugodan boravak u prirodi.

Odmorište je izgrađeno isključivo dobrovoljnim radom i nije namijenjeno samo članovima udruge nego i za sve građane željne uživanja u prirodnim ljepotama ovog krajolika. Cijeli kompleks ozelenjen je različitim raslinjem te predmetima kao što su  spomenik čiklu, sidro, čamac s cvijetnim aranžmanom i slično.

Obogaćivanje prostora nastavljeno je i dalje te su vrijedni članovi započeli s realizacijom-izgradnja vodenice na Dravi. Vodenica s mlinom gradi se po uzoru na vodenicu koja se nalazila u neposrednoj blizini odmorišta prije osamdesetak  godina. Sve je urađeno prema opisima i pričama potomaka nekadašnjih vlasnika. Posao sklapanja i izrade su preuzeli naši članovi Uskoković, Mitrović, Puhalo i Pavin te ga uspješno i kvalitetno uradili, pohvalio je najangažiranije Borić.

U nastavku svečanosti mnogobrojne su čestitke i pohvale izrekli gosti, a posebno je nadahnut bio predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever, koji je UŠR Podravac svrstao među najaktivnije u Hrvatskoj, a posebno naglasio vrijednosti sekcije Babuške te uređenost odmorišta Drava.

U čast vrijedne obljetnice Hrvatski je športski ribolovni savez nagradio Udrugu posebnom plaketom, a prema odluci predsjedništva UŠR Podravac, Savez je istaknute pojedince nagradio plaketama. Brončanu značku dobili su Vesna Mitrović, Josip Ileš, Slavko Fatušić, Danijel Nikolić, Josip Rakmić, Stjepan Anić i Anica Hartman, srebrna značka je uručena Branku Pušcu, dok su zlatne značke HŠRS-a dobili Stevo Hosi, Milorad Uskoković i Milan Borić.

Svečanost je zaključena prigodnim druženjem sudionika u posebno uređenom prostoru odmorišta i tako primjerom pokazali, kako bi se na sličan način mogla ugostiti i grupa izletnika, kao dio turističke ponude grada i prigradskog naselja. Predvečerje i zalazak sunca pružili su neponovljiv dekor kao najveće bogatstvo koje se može ponuditi posjetiteljima željnih ugođaja što ga pruža odmorište.

 

  

-

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu