O G L A S I

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

              

 

 

Obilježena 25. obljetnica Olimpijskih igara u Barceloni

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Grad Belišće bio je danas domaćin olimpijcima s područja Osječko-baranjske županije sudionicima Olimpijskih igara u Barceloni.

Bile su to prve Olimpijske igre na kojima je Hrvatska nastupila kao samostalna država, a danas su Hrvatski olimpijski odbor, Osječko-baranjska županija i Grad Belišće obilježili  25 godina od tog iznimno važnog sportskog događaja

Sudionike svečanosti, među kojima su bili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora, pomoćnik glavnog tajnika Siniša Krajač, predsjednica Športske zajednice OBŽ-a Zvjezdana Tuma-Pavlov, glavni tajnik Športske zajednice OBŽ-a Dubravko Ižaković  sa suradnicima, članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Športske zajednice OBŽ-a i sudionici 25. Olimpijskih igara u Barceloni, pozdravio je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić.

Potsjetio je na činjenicu da su Hrvatsku olimpijsku delegaciju 1992. u Barceloni činili natjecatelji u 12 sportova, među kojima su bili i ovdje prisutni Belišćani, kajakaš Zvonimir Krznarić, kanuist Vlado Poslek i trener reprezentacije Stjepan Krznarić te voditelj ekipe, nažalost pokojni, sportski velikan Matija Ljubek, osječka streljačica Mirela Skoko udana Čelić s trenerom Zvonimirom Kovačevićem te osječki veslač Ninoslav Saraga, koji nažalost zbog spriječenosti nije mogao danas biti na svečanosti.

Čestitao im je na postignutim rezultatima, ali i na časti, da po prvi puta na Olimpijskim borilištima predstavljaju samostalnu Republiku Hrvatsku.

Čestitke je uputio i predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora, pomoćnik glavnog tajnika Siniša Krajač, koji je u znak zahvalnosti za njegovanje tradicije olimpizma i doprinos razvoju sporta, Gradu Belišću uručio priznanje, koje je sa zahvalnošću primio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Sudionike svečanosti pozdravio je i Goran Ivanović, zamjenik Župana Osječko-baranjske županije koji je naglasio nemjerljiv doprinos olimpijaca s područja županije u propagiranju Republike Hrvatske u svijetu.

Na čestitkama se, u ime sudionika Olimpijskih igara u Barceloni prigodnim riječima zahvalio kajakaš Zvonimir Krznarić.

Svečanost je nastavljena promocijom  Sportskog priloga u Glasu Slavonije „Sportski vodič“ te Osječko-baranjskog sportskog godišnjaka 2016. g., a ove su publikacije predstavili urednik sportske redakcije Glasa Slavonije Krešimir Lacković i Alan Kerže.

Na kraju svečanosti, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora, pomoćnik glavnog tajnika Siniša Krajač uručio je Milanu Zamaklaru, predsjedniku Zajednice Športskih udruga Grada Belišća ključeve kombija od strane Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Belišća. Projekt je realiziran na temelju pokretanja inicijative, prijedlaganja i lobiranja Športske zajednice Osječko-baranjske županije u smislu realizacije projekta.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Posljednje vijesti

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu