O G L A S I

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

110 uspješnih godina

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Prigodnom svečanošću, sinoć je obilježen vrijedan jubilej Gimnastičkog društva Hrvatski sokol iz Valpova - 110. godišnjica djelovanja.

Tijekom svoje bogate povijesti ova je udruga, prilagođavajući se aktualnim društvenim okolnostima, mijenjala ime, ali je uvijek ostala rasadište sportskih talenata. Naime iz gimnastičkog društva kao bazične sportske organizacije, nicali su specijalizirani sportski kolektivi –odbojkaši, nogometaši, rukometaši, stolnotenisači, osnivali su i zasebne klubove, a u okvirima gimnastičkog društva, njegovali su se i atletika, plivanje i klizanje.

O bogatoj povijesti Gimnastičkog društva sinoć je govorio Tomislav Birovljević, predsjednik društva, ali i dokumentarno-povijesni  prilog što ga je pripremio Stjepan Najman, a o brojnim istaknutim rezultatima najnovije generacije gimnastičara, video prilozima svjedočio je Zlatko Ištvanović, jedan od istaknutih trenera koje je dao ovaj najdugovječniji sportski kolektiv u Valpovu.

Sudionike svečanosti pozdravili su uvaženi gosti, Hrvoje Gašparović, zamjenik gradonačelnika Grada Valpova te Alenko Bajer, tajnik  Zajednice športskih udruga Grada Valpova, koji su uz predstavnike prijateljksih gimnastičkih društava iz Vinkovaca i Osijeka sudjelovali u svečanosti.

Uz čestitke za vrijedan jubilej naglasili su nastojanja da se ovako značajnoj sportskoj organizaciji osiguraju optimalni uvjeti za djelovanje kroz kriterije koji su stvoreni u Zajednici te kroz provođenje i poticanje mjera koje će doprinositi ukupnom razvoju sporta u lokalnoj zajednici.

U prigodi jubileja, Zajednica športskih udruga dodijelila je Gimnastičkom društvu Hrvatski sokol  posebno priznanje što ga je čpredsjedniku društva uručio Alenko Bajer , a iz ruku Hrvoja Gašparovića, najuspješniji natjecatelji i treneri-Ivan Albert, Fran Zamaklar, Ivan Bošnjak i Zlatko Ištvanović nagrađeni su društvenim priznanjima i nagradama. U ime odsutnog Ivana Alberta, priznanje je primila Nicole Pavlić.

Kao što su gimnastičari dobri i svestrani sportaši, ovom su prigodom dokazali da su i dobri glazbenici. Naime, svečanom ugođaju svoj su glazbeni doprinos obilježavanju jubileja  dali Iva Berečić-klavir, Sven Perak-violina, Tomislav Slačanac-saksofon i Karlo Ružman-klavir, sve odreda polaznici Glazbenih odjela Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova i gimnastičari, članovi Gimnastičkog društva  Hrvatski sokol iz Valpova.

 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu