O G L A S I

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

              

 

 

Novac za rad Vijeća mjesnih odbora preusmjerit će se za poboljšanje životnih uvjeta sugrađana

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Na području grada Belišća odskora neće biti Vijeća mjesnih odbora, a novac koji je bio isplaćivan za njihov rad bit će preusmjeren za socijalna davanja, jedan je od zaključaka s jučer održane sjednice Gradsko vijeća grada Belišća.

 

Sjednica je započela polaganjem prisege Zlatka Adjulovića (SDP) koji će u vijećničkim klupama zamijeniti izabranog člana Gradskog vijeća Dejana Šovagovića.

Tijekom aktualnog sata vijećnici su postavili pitanja vezana za početak rada socijalne samoposluge, stipendiranje studenata s područja grada Belišća, te nedavno iznesene optužbe da se u Bocanjevcima ne uvažavaju prijedlozi članova Mjesnog odbora i da se u tom prigradskom naselju ne radi na poboljšanju života mještana.

Na postavljena je pitanja odgovorio gradonačelnik Dinko Burić. Uz raspisivanje novog natječaja za dodjelu studentskih stipendija donio je odluku o povišenju stipendije s 900 na 1000 kuna i najavio da će se uložiti napori da se stipendija dodijeli svima koji ostvare propisane kriterije. Pri tome je naglasio nastojanja da se u proračunu osigura dovoljno novca da se ovako povećane stipendije dodjeljuju svima koji su pravo na njih ostvarili u prethodnom razdoblju. Za stipendije je u 2013. godini izdvojeno 91.800 kuna, u narednoj godini 230 tisuća, a do kraja ove godine bit će izdvojeno 351 tisuća kuna. Sa zadovoljstvom je naglasio da će stipendiju dobiti svi studenti koji se prijave, a ispunjavaju kriterije za dodjelu stipendije, jer je to najbolja investicija u razvoj grada i jedna od mjera koja bi trebala mlade poticati na studiranje, ostanak u gradu gdje bi svojim znanjem doprinosili njegovom napretku.

Odgovarajući na nedavno iznesene optužbe da se u Bocanjevcima na poštuju odluke Mjesnog odbora i ne poduzima se ništa na poboljšanju uvjeta života – iznio je podatke o tome u koje je svrhe i koliko uloženo u komunalnu infrastrukturu, za kulturu i društveni život u tom prigradskom naselju.

-U dvije i pol godine mandata ove Gradske uprave u komunalno uređenje te investicijsko održavanje i opremanje uloženo je 345.909,48 kuna, naveo je.

-Kada se tome dodaju ulaganja za potrebe KUD-a, nova ulaganja u energetsku učinkovitost na DVD-u te pomoć za uređenje pomoćnih oltara u crkvi svetog Filipa i Jakova isplaćeno prošli mjesec, dobijemo iznos od 538.560,73 kune u ove dvije i pol godine.

Kako bi naglasio ujednačenost ulaganja u razvoj prigradskih naselja, u odnosu na ulaganja u naselje Belišće, iznio je i sljedeće:

-Naselje Belišće čini 61% stanovništva, a ostala naselja 39%. U ove dvije i pol godine u održavanje komunalne infrastrukture i investicijsko održavanje i opremanje (bez kapitalnih investicija) uloženo je 3.545.972,32 kune, od čega 2.076.031,51 kuna ili 58,55% u naselje Belišće, a u prigradska naselja 1.469.940,81 kune ili 41,45%.

-Dakle, zaključio je gradonačelnik Dinko Burić, ne stoji tvrdnja da se na poduzima ništa i da se ne poštuju odluke Mjesnog odbora, a javno iznesene optužbe plod su zavisti koja vrlo lako može prerasti u mržnju, što nikako nije dobro za odnose u Gradskom vijeću gdje bi cilj svih vijećnika trebao biti isti-dobrobit sugrađana.

Također je naglasio da se iza tvrdnji da možda za realizaciju planova nema novaca u proračunu, stoji zluradost političkih oponenata, ali da je gradski proračun stabilan i dobro se ostvaruje, u skladu s planovima i predviđanjima.

U nastavku sjednica vijećnici su donijeli odluke o izmjenama Prostornog plana uređenja grada Belišća i izmjenama u Urbanističkom planu koje će, omogućiti nove investicije i razvoj grada, a odlučeno je i o povećanju jednokratne pomoć za nabavku opreme za novorođenčad s dvije na tri tisuće kuna. Sudjelujući u raspravi o toj temi, Marko Pavić (HDZ) predložio je da se ukinu Vijeća mjesnih odbora te da se novac namijenjen njihovom radu preusmjeri za poboljšanje socijalnih mjera u gradu što je naišlo na odobravanje svih vijećnika, tako da se uskoro mogu očekivati odluke koje će taj prijedlog provesti u praksu.

Sjednica je završena odlukom o ustupanju prostora za izvođenje dislocirane nastave glazbenih odjela u Belišću pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića Valpovo i najavom otvorenja koje je zakazano za ponedjeljak, 26. listopada. Renoviranje prostora je završeno, a postupno pristiže i oprema, a do otvorenja će biti kupljen i klavir za čiju je nabavku od donatora i organizacijom koncerta prikupljeno 63 tisuće kuna. Preostali iznos do pune cijene klavira osigurat će još neki donatori, a ostatak će biti podmiren iz gradskog proračuna, najavio je gradonačelnik Dinko Burić, zahvalan svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju cilja da se mladim glazbenicima i njihovim profesorima osiguranju primjereni uvjeti za rad.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 542 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Posljednje vijesti

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu