MALI GRAD ZA VELIKI LJETNI DOŽIVLJAJ: PROGRAM

  

VIDEO

 

 

 

 

 

Lipov cvijet kao jedinstveni dodatak grahu

VALPOVO  Danas je Lions club Valpovo-Belišće organizarao  8. grahijadu u Valpovu.

 

Humanitarna manifestacija, koju su podržli općine i gradovi Valpovštine, prikupila je 7.550 kuna za 18 maturanata Srednje škole Valpovo koji su tijekom školovanja ostvarili odličan uspjeh na kraju svake školske godine.

Osma grahijada pružila je veliko zadovoljstvo brojnim Valpovčanima i njihovim gostima, a vjetar, koji je nazaustavljivo puhao, nekim od kulinarskih uradaka umiješao je dodatan začin – lipu, čije je cvijetove reznosio trgom na kojem se kuhalo. 

Ponudu graha kao delicije upotpunila je ponuda proizvoda od meda koju na trgu kontinuirano nudi OPG Bartolović. Ovi napredni proizvođači meda i proizvoda čija je baza med većinu svojih proizvoda prodaju na stranom tržištu, a Valpovčanima, između ostaloga,  nude – crni med od hrastova cvijeta – neuobičajeno ljekovit prirodan proizvod.

Natjecanje se odvijalo među deset ekipa koje su dale sve od sebe da skuhaju vrhunsku deliciju, a najuspješnije, po ocjeni stručne komisije u kojoj su bili Robertino Marinjak, Zlatko Dundović i Stjepan Jeršek – Štef, su bili Stjepan Mišinec i Željko Turalija, koji su podijelili treće mjesto, Josip Vučetić na drugom i Josip Bagarić na prvom mjestu.

No, doista, poredak nije bio toliko važan koliko zajedničko nastojanje da se na poseban način oda dužno priznanje učenicima koji su postigli natprosječan uspjeh u školovanju.

Natjecanje je podržao novoizabrani gradonačelnik Matko Šutalo sa suradnicima, koji je posjetio priredbu i družio se s natjecateljima i organizatorima 8. LIONS grahijade.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 305 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu