O G L A S I

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

             

Oko ključnih tema – jednoglasno

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Danas je održana treća sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova.

Iako je izvorno trebala imati samo jednu temu, na početku sjednice je izglasano proširenje dnevnoga reda pa je dodan aktualni sat i prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju grada.

U sklopu Aktualnog sata bivši je gradonačelnik Leon Žulj (HDZ) pitao aktualnog gradonačelnika s kojim je obrazloženjem donio odluku o otkazivanju ugovora o korištenju gradskog prostora Lokalnoj akcijskoj grupi Karašica.

Zdravko Čorić (HSS) pitao je gradonačelnika jeli zaista obnova prostora stare Gradske vijećnice na Trgu kralja Tomislava pravi razlog otkazivanju ugovora o korištenju prostora u prizemlju zgrade za stranačke potrebe, ili je tako „započeo eliminaciju političke konkurencije“.

Jozo Piškorjanac (HDSSB) osim što je ukazao na potrebu ranijeg obavještavanja o „ozbiljnim“ temama, kao što je zaduživanje grada, pitao je gradonačelnika podržava li način kominuciranja s kolegama vijećnicima vijećnika Tomokovića (Živi zid) putem društvenih mreža preko kojih iznosi razne, neutemeljene tvrdnje.

Odgovarajući Leonu Žulju na pitanje vezano za otkazivanje ugovora o korištenju prostora u zgradi Gradske uprave LAG-u Karašica, gradonačelnik Matko Šutalo je rekao kako nema smisla da tvrtke kojima je Grad Valpovo stopostotni ili djelomični vlasnik (Valpovački poduzetnički centar i Lokalna razvojna agencija Valpovo-Petrijevci) imaju sjedište u drugim prostorima (Zgrada PBZ) i da Grad za to plaća naknadu, a da istovremeno, pod svojim krovom pruža utočište Lokalnoj akcijskoj grupi – bsplatno. Uvažava što je LAG pribavio namještaj i opremu koju koriste i zaposlenici Gradske uprave, ali je opredjeljenje da se pod istim krovom okupe sve tvrtke u vlasništvu Grada koje imaju kompatibilnu problematiku.

-Razgovarao sam s voditeljem LAG-a o tom problemu, razgovarao sam s potpredsjednicom LAG-a Karašica gospođom Ljerkom Vučković i oni su se složili s tom odlukom, a obavio sam razgovor i s odgovornim osobama u PBZ da prostor koji su do sada koristili Valpovački poduzetnički centar i razvojna agencija iznajme LAG-u Karašica, tako da se nebi mijenjalo sjedište – već samo adresa, rekao je gradonačelnik Šutalo.

Zdravku Čoriću potvrdio je da je obnova unutrašnjosti zgrade jedini i pravi razlog otkazivanju ugovora o najmu prostora za političke stranke u prizemlju zgrade, ali je Čorići dalje ustrajan u uvjerenju da je to mjera eliminacije političke konkurencije.

Na pitanje Joze Piškorjanca gradonačelnik nije izravno odgovorio, ali je potvrdio da svaki vijećnik ima pravo tražiti arhivske podatke, ali ne tako da na tim poslovima angažira službenike Gradske uprave, već da za njima „sam traga“.

Nakon aktualnog sata i kratkog obrazloženja ravnateljice Dječjeg vrtića Maza Svjetlane Cvenić, svi su prisutni vijećnici prihvatili odluku da se u vrtiću zasnuje još jedna skupina djece s šestsatnim dnevnim programom, što će roditelji plaćati 300 kuna mjesečno. Tako je potvrđena nakana da se svoj djeci omogući neki od oblika boravka u Dječjem vrtiću, u skladu s uzrastom.

U nastavku sjednice, nakon obrazloženja Dalibora Bošnjakovića, vršitelja dužnosti pročelnika, vijećnici su usvojili odluku o kratkoročnom zaduženju Grada za 300.000 kuna s čime bi se ublažio utjecaj povrata poreza na dohodak. Otplata kredita se planira u deset jednakih rata od po 30.000 kuna.

Dok je većina vijećnika takvu odluku prihvatila, vijećnik Čorković bio je protiv, jer je gradonačelnik navodno, zaposlio tri nove osobe, što on ne podržava.

U kratkom odgovoru, gradonačelnik Šutalo je rekao da se tek planira zaposliti nove službenike i to u skladu s Planom kojeg je donio bivši gradonačlenik Žulj, a da je još uvijek broj zaposlenika isti kao što je bio na kraju prošlog mandata.

Sjednica je zaključena prijedlozima o kojima se nije izjašnjavalo-Jozo Piškorjanac (HDSSB) je predložio da se u pješačkoj zoni na Trgu kralja Tomislava ucrta biciklistička staza kako bi se izbjegle nezgode između pješaka i biciklista, a Miroslav Šmit (SDP) je predložio da se nakon uređenja zgrade Stare vijećnice u tu zgradu preseli Ured gradonačelnika, što je u skladu s praksom u mnogim gradovima kod nas i u svijetu!  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 632 gostiju i 2 članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu