O G L A S I

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

             

Neodgovorno, nekulturno i necivilizirano

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO "Brigo moja prijeđi na drugoga", moglo bi se jednostavno prokomentirati scene koje smo jutros snimili u Valpovu.

 

Na hrpe odjevnih predmeta i obuće pozornost su nam skrenuli sugrađani, zgroženi postupcima neodgovornih.

S jedne strane to su (ne)odgovorne osobe iz tvrtke koja prikuplja odjeću i obuću, a s druge strane, neodgovorni sugrađani, koji unatoč tome što je očito da su kontejneri puni, ostavljaju nove količine – pored kontejnera. Ako tome dodamo i ponašanje onih koji iz kontejnera izvlače odloženu obuću i odjeću, prebiru i uzimaju ono što im je potrebno, a ostalo ostavljaju razbacano – dobijamo slike koje ne zaslužuje ni jedan grad.

O neodgovornom ponašanju svjedoći i situacija na odlagalištu otpada na središnjem parkingu u Valpovu. Ondje je donedavna bio postavljen kontejner za prikupljanje papira. Nakon što je nekoliko desetaka puta bio zapaljen, uklonjen je s tog mjesta, ali to ne ometa sugrađane da dalje ondje odlažu ambalažu i stari papir, iako kontejnera za te namjene više nema.

Linijom manjeg otpora – jer zašto bi netko odpad odložio ondje gdje mu je mjesto- u reciklažnom dvorištu - kad nekažnjeno to može učiniti tako da nagrdi izgled grada u kome živi i tako stvori idealne uvjete za nastajanje neugodnih mirisa i potencijalnih uvjeta za širenje zaraze. Gradska uprava i šira zajednica ulažu ogromne napore i novce da se unese više reda u prikupljanje i iskorištavnje otpada, ali uzalud im posao, kad nema suradnje onih zbog kojih se to i čini – građana.

O kontejnerima za prikupljanje odjeće i obuće zatražili smo očitovanje direktora tvrtke Zito iz Mirkovca, Zlatka Ivančića, kojeg prenosimo u cijelosti:

-Nastavno na naš telefonski razgovor i vezano uz priložene fotografije, javljamo vam da je zatečeno stanje kontejnera u potpunosti naša odgovornost, zbog čega se želimo ispričati svim građankama i građanima. U procesu smo rekonstrukcije i povlačenja naših kontejnera iz Slavonije, zbog čega je nastao zastoj u segmentu našeg poslovanja, što nikako nije dovoljno dobro opravdanje za stanje u kojem se nalaze odlagališta tekstila, ali je jedino i iskreno. Još jednom se ispričavamo građanima i javljamo da ćemo kontejnere isprazniti u najbržem mogućem roku, nvodi se u očitovanju. 

Korektno i iskreno, nema što, ali to ne umanjuje i odgovornost onih koji nemilice „trpaju“ odjeću i obuću pokraj kontejnera i stvaraju nered.

 Dobro je znati!

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 833 gostiju i 2 članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu