O G L A S I

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

             

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA VALPOVO: Velika očekivanja od Europskih fondova

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradsko društvo Crvenog križa ovog se ljeta uključilo u proces prijavljivanja projekata na Europski socijalni fond.

 

Kako doznajemo od Snježane Kovačević, projekt menadžerice u Gradskom društvu Crvenog križa, početkom kolovoza prijavljen je prvi projekt pod nazivom "Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo" u okviru programa Zaželi - Program zapošljavanja žena.

Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Ciljna skupina u projektu je 15 nezaposlenih žena, najviše srednje stručne spreme. Ukupna vrijednost projekta je 3.191.924,20 kn, a provodio bi se tijekom 30 mjeseci. Projekt je osmišljen u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Udrugom djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ iz Belišća, uz podršku Lokalne razvojne agencije Valpovo. Projekt je prošao administrativnu provjeru i trenutno se procjenjuje.

Drugi projekt prijavljen početkom rujna također na ESF-Podrška programima usmjerenim mladima zove se Centar za mlade Valpovštine i to u partnerstvu s Gradom Valpovom i Srednjom školom Valpovo.  Opći cilj projektnog prijedloga je povećati socijalnu uključenost mladih osnivanjem i djelovanjem Centra za mlade Valpovštine. Specifični ciljevi: Unaprijediti razvoj socijalnih vještina i kompetencija 20 voditelja za rad s mladima te potaknuti aktivno sudjelovanje voditelja i mladih od 15 do 29 godina kroz aktivnosti slobodnog vremena i inicijative mladih u zajednici. Vrijeme provedbe projekta je dvije godine, a ukupna njegova vrijednost je: 1.289.045,20 kn.

Ovo je tek početak aktivnosti usmjerenih na proširenje djelovanja Gradskog drušva Crvenog križa potpomognutog novcem Europske unije, jer je nedavno zaposlena stručna osoba za poslove sastavljanja i aplikaciju projekata u kojima je Gradsko društvo Crvenog križa nositelj ili partner drugim institucijama sa sličnim programima djelovanja u lokalnoj zajednici.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 753 gostiju i 2 članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu