O G L A S I

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

              

 

 

Provedene akcije povodom početka školske godine

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere i provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu.

 

Važno je istaknuti da se struktura smrtno stradale djece prema svojstvu u kojem su sudjelovala u nesrećama, bitno promijenila. Prije petnaestak godina djeca su najviše stradavala kao pješaci, a danas najviše stradavaju kao putnici u vozilima. Česta je situacija da se djeca putnici, u vozilima svojih roditelja ili najbližih osoba s kojima bi trebala biti i najsigurnija, nepropisno prevoze na prednjim sjedalima, sjede na stražnjim sjedalima nevezana ili se nalaze u neadekvatnim sjedalicama koja ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete sigurnosti. To je problem na koji će se, između ostalog, i dalje usmjeravati preventivno i represivno djelovanje policije.

Od početka rujna na području ove policijske uprave u prometu nije smrtno stradalo niti jedno dijete, dok je petero djece zadobilo lakše tjelesne ozlijede (od toga dvoje na obilježenom pješačkom prijelazu, dvoje na biciklu i peto kao suvozač u vozilu).

Kako bi zaštitili najranjiviju skupinu sudionika u prometu, djecu, početkom nove školske godine 2017./2018., policija je poduzela niz preventivno – represivnih aktivnosti.  

Policijski službenici održavali su predavanja u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznaju djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Učenicima su podijelili razni promidžbeni materijal. Također, policijski su službenici prisustvovali prvom roditeljskom sastanku učenika prvih razreda te su roditeljima u kratkom izlaganju izložili najvažnije poruke o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu. Radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole, osobito u vrijeme početka i završetka nastave, policijski su službenici pojačano operativno-preventivno nadzirali prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola te pokušali omogućiti siguran prijelaz djece preko kolnika. Također su kontrolirali brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škola, radi represivnog djelovanja na vozače koji ne poštuju ograničenja brzine.

U cilju osiguranja povoljnog stanja sigurnosti povodom početka nove školske godine, a posebno radi zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji potiču asocijalna i delinkventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama, tijekom rujna policijski službenici PU osječko – baranjske obilazili su zone ugostiteljskih objekata, punktove/okupljališta mladih, trgovine i uslužno – ugostiteljske komplekse. Tom su prilikom evidentirali slijedeće prekršaje:

  • članak 93. Obiteljskog zakona (zabrana noćnih izlazaka izlazaka osobama mlađim od 16 godina) – jedan prekršaj;
  • članak 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (zabrana upravljanja vozilom mladog vozača ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola) – šest prekršaja;
  • članak 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga – dva prekršaja;
  • članak 16. stavak 1. Zakona o osobnoj iskaznici (ne nošenje osobne iskaznice sa sobom) – tri prekršaja.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 665 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Posljednje vijesti

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu