MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Partnerstvo u daljem razvoju Belišća

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Danas je gradonačelnik Belišća, Dinko Burić sa suradnicima, bio domaćin županu Osječko baranjske županije Ivanu Anušiću, koji je sa suradnicima posjetio Grad Belišće.

Cilj ovoga posjeta bio je usaglašavanje razvojnih projekata na području grada Belišća i prigradskih naselja u narednom razdoblju.

-Nije nam, za svaki od projekata, koje ćemo vam danas predstaviti, nužna novčana pomoć Županije, rekao je u uvodu gradonačelnik Belišća Dinko Burić, ali nam je stalo da od vas dobijemo podršku za njihovu realizaciju.

U nastavku radnog sastanka bilo je riječi o ključnim razvojnim poroijektima kao što su provođenje projekta „FASEP", tj. izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Valpovštine, s posebnim osvrtom na dio planiranih investicija na području grada Belišća, govorilo se o problematici sustava za navodnjavanje na području naselja Gat, obnovi Dječjeg vrtića ,Maslačak" u Belišću. Sve su to projekti koji su od ključnog značenja za dalji razvoj Grada Belišća i prigradskih naselja, a za sva tri projekta gradonačalnik je dobio podršku i jamstva da će se učiniti sve kako bi njihova realizacija tekla neometano.

U nastavku radnog sastanka, u kojemu su se nizale teme i kratke eleaboracije resornih suradnika,  predstavljena je i planirana investicija izgradnje novog parkirališta ispred Župne crkve sv. Josipa Radnika u Belišću s rekonstrukcijom prometnice u istoj Ulici Alojzija Stepinca u Belišću, nužna investicija u obnovu strojarnice na gradskom bazenu u Belišću, a najavljen je i završetak izgradnje nove gospodarske zone „Kod pruge“ u Belišću.

Budući da je sve bliža 100. obljetnica postojanja NK „Belišća“, najavljena je i izgradnja tribine na gradskom stadionu u Belišću, ali i izgradnja novih rukometnih i dječjih igrališta na području grada Belišća.

U sklopu teme o brizi o djeci najavljene su pripreme za nabavu besplatnih udžbenika za osnovnoškolce s područja grada Belišća za školsku godinu 2018./2019. , a i traže se rješenja za problematiku osiguravanja besplatnih obroka za osnovnoškolce s područja grada Belišća. Na ovu se temu nadovezalo osiguravanje sredstava za nastavak rada Socijalne samoposluge na području grada Belišća, a zatražena je podrška u sufinanciranju projektne dokumentacije za projekte planirane za prijavu na EU fondove. U području rada i zapošljavanja  traži se podrška za sufinanciranje kamata na kredite namijenjene poduzetnicima s područja grada Belišća, a posebna je tema bila posvećena ulaganjima u rekonstrukciju i obnovu postojećih društvenih i DVD-e domova na području grada Belišća te daljnjim investicijama u osiguravanju uvjeta za rad vatrogasnih postrojbi na području grada Belišća.

Župan Anušić pokazao je veliko zanimanje za cijelu lepezu projekata koji jamče dalji razvoj Grada i prigradskih naselja, tako da će se Županija uključiti u sufinanciuranje velikog dijela projekata, a nekima će dati načelnu podršku ocijenivši ih dodanom vrijednosti ukupnih nastojanja u svekolikom napredovanju Grada Belišća.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 448 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu