MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nećemo prihvatiti rebalans proračuna...

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Klub vijećnika HDZ-HSS-HSU-NV Jozo Piškorjanac danas je, neposredno prije održavanja 5. sjednice Gradskog vijeća, održao konferenciju za novinare.

-Ne možemo i nećemo podržati III izmjene i dopune Proračuna Grada Valpova za 2017. godinu o kojem će se danas raspravljati i odlučivati - najkraća je poruka s konferencije, koju je sazvao povjerenik HDZ za Grad Valpovo Goran Ivanović, u suradnji s članovima Kluba vijećnika.

Uz njega, konferenciji su nazočili,  Dejan Pisačić, predsjednik Gradskog vijeća, Leon Žulj, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSS-HSU-NV Jozo Piškorjanac, te Vitomir Matoković, Dubravko Kučinac, Jozo Bogdanović, vijećnik HSU i Jozo Piškorjanac, nezavisno vijećnik.

-Ovakvu odluku donosimo, ne iz političkih razloga, pojasnio je Goran Ivanović, već zbog toga što  predložene izmjene ne donese ništa dobro gradu Valpovu i njegovim stanovnicima.

-Pored toga iznosimo i nekorektan postupak pri predlaganju tog ključnog dokumenta. Unatoč obećanjima da ćemo imati mogućnost raspravljati i analizirati valjani prijedlog rebalansa, za raspravu smo dobili  nepotpun dokument u kome nije bilo vidljivo kako je raspoređeno više od 1,3 milijuna kuna.

-Mi kao prethodnici na čelu izvršne vlasti iskazivali smo 3,7 milijuna kuna proračunskog manjka, a sada je on, za samo pet mjeseci nove vlasti narastao na 5,7 milijuna kuna, rekao je između ostaloga Leon Žulj, predsjednik Kluba. Uz to, osnovne su zamjerke što su iz proračuna, bez valjanog obrazloženja izostavljene stavke vezane za financiranje nekih važnih strateških projekata, kao što su Gradska tržnica, Stambena zona ili, LED rasvjeta na primjer, a također, stvaraju se nove obveze, uvođenjem novih stavki i obveza, a nema se novaca za zatvaranje već postojećih obveza, dodao je.

-Takav je prijedlog neprihvatljiv, ustvrdili su i drugi sudionici u konferenciji za novinare.

-Neprihvatljivo je da oni koji su ocrnili vijećnike HDZ-a i njihove partnere u koaliciji zbog neprihvaćanja prijedloga za ukidanje vijećničkih naknada sada predlažu povećanje stavki za osobne dohotke zaposlenima u Gradskoj upravi, povećanje stavke reprezentacije ili subvencija Gradskim tvrtkama dodao je Dejan Pisačić, dodajući, kako je gradonačelniku i njegovoj zamjenici plaća redovno isplaćena, a vijećnici nisu dobili niti kune propisane naknade.

-Ne možemo prihvatiti prijedlog rebalansa u kojem se za sportske udruge predlaže povećanje izdvajanja za 100 tisuća kuna, a do sada se nije podmirilo 215.000 već ugovorenih isplata za redovnu djelatnost  u prethodnom dijelu godine. Na kraju smo godine i pitam se kako se planira isplatiti 100 tisuća kuna dodatne potpore, a nisu još isplaćene ni one već ugovorene, pitao se Dubravko Kučinac.

Jozo Piškorjanac iznio je podatak da je iz proračuna izbačeno nekoliko vrlo važnih stavki - poput novca namjenjenog asfaltiranju ceste do groblja u Harkanovcima, izgradnji Društvenog doma u Nardu i Društvenog doma u Ladimirevcima, a pored toga, iskazuje se nekorektno neuvažavanje značaja Gradskog vijeća, jer se još uvijek nije osigurao radni prostor za Predsjednika Gradskog vijeća i njegove zamjenike.

Jozo Bogdanović začuđen je lakoćom donošenja odgovornih odluka bez imalo uvažavanja potrebe dogovora i konsultacija s vijećnicima. Optužuje izvršnu vlast za opstrukciju stareški važnih projekata koje je usvojila prethodna gradska vlast, te nerazumijevanje položaja izvršne vlasti u situaciji kohabitacije, kada je nužna volja i želja za suradnjom i dogovaranjem.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 278 gostiju i jedan član online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM U STUDENOME

  

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U VALPOVU

 

 

   

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu