MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Oni su oporba gradu Valpovu i sugrađanima

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Tijekom poslijepodneva, neposredno prije početka sjednice Gradskog vijeća grada Valpovo, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo održao je konferenciju za novinare.

Na konferenciji je iznio svoje reagiranje na danas održanu konferenciju za novinare kluba vijećnika HDZ i koalicijskih partnera.

-Zakon o proračunu je jasan i nedvosmislen i kaže da proračun mora biti uravnotežen, a to se provodi tijekom proračunske godine izmjenama i dopunama proračuna. Važnost ovih trećih ovogodišnjih izmjena i dopuna jest da se kroz razradu prije svega kapitalnih pozicija u Proračunu osigura kontinuitet u radu i izvršavanju do konca godine kako Grad ne bi imao ograničavajući faktor u njihovoj realizaciji.

Naime, trenutno je u izradi nekoliko projekata za energetsku obnovu javnih zgrada i to: DVD u Šagu i Marjančacima, Vrtić u Ladimirevcima, Društveni dom u Zelčinu, zgrade nogometnih klubova u Harkanovcima i Šagu te izrada projektne dokumentacije za društveni dom u Ladimirevcima te izrada dokumentacije za obnovu valpovačkog dvorca. U dopune proračuna uključili smo dodatnih 100.000,00 kn za sport, 50.000,00 kn za uređenje sakralnih objekata te dopunili izdatke za plaće djelatnika budući je bilo novih zapošljavanja sukladno planu prijema u službu. Do kraja godine imamo trošak plaće bivšeg gradonačelnika i bivše direktorice poduzetničkog centra te otpremnine za bivšu zaposlenicu Ustanove za kulturne djelatnosti, a mora se povećati i stavka za konačnu otplatu našeg dijela troškova za izgradnju kružnog toka na Zelenom brijegu.

Nepodržavajući ovaj rebalans proračuna HDZ grada Valpova i njihovi koalicijski partneri dovode u pitanje realizaciju ovih projekata koji su u pripremi budući se neće moći platiti projektna i druga potrebna dokumentacija koja je temelj za prijavu na natječaje, a za koju nisu predviđena sredstva u proračunu za 2017.g. Nadalje, dovodi se u pitanje i realizacija kapitalnih projekata koji su prošli na natječajima, a radi se o projektima Obranic bridge i BIT NET čija je ukupna vrijednost oko 17.000.000.00,00 kn te projekta obnove dvorca i kule čija je vrijednost 9.000.000,00 kn. Prihodi od projekata koji su već prijavljeni na natječaje, a koji se neće ostvariti u ovoj godini pred kraj proračunske godine brišu se i stavljaju u projekciju za naredne godine. Dakle nema govora o tome da bi mi opstruirali projekte koje je započela bivša vlast.

Sam postupak pripreme ovih izmjena i dopuna proračuna kao i konačan dokument rebalansa proračuna odrađeni su transparentno, zakonito i u skladu sa pravilima struke i iza istog čvrsto stojimo pročelnik za financije i ja kao gradonačelnik. O izmjenama i dopunama proračuna na vrijeme sam obavijestio predsjednika GV gosp. Dejana Pisačića i dožupana gosp. Gorana Ivanovića kao HDZ-ovog povjerenika kako bi pregledali nacrt izmjena, iznijeli svoje primjedbe i dali prijedloge. Dogovorili smo i sastanak na kojem bi sa pročelnikom za financije gosp. Daliborom Bošnjakovićem izradili konačan tekst rebalansa, nakon što oni iznesu svoje konstruktivne prijedloge, da bi mi pola sata prije sastanka gosp. Pisačić poslao SMS sadržaja: „Na žalost ništa od sastanka danas.. nema veze neka ide sve u proceduru, materijali neka idu sutra vijećnicima, a ako imamo nekih izmjena, to ćemo predložiti na vijeću“. 

Dakle, nakon 20 godina nerada oni i dalje opstruiraju rad. Ovakvim ponašanjem HDZ u gradu Valpovu sa svojim koalicijskim partnerima  pokazuje da oni nisu opozicija gradonačelniku i gradskoj upravi, oni su opozicija gradu Valpovu i našim prigradskim naseljima, opozicija su našim sugrađanima koji su na proteklim izborima jasno rekli NE njihovom vođenju grada. Očito je da namjerno i svjesno koče napredak, a sve zbog povrijeđenog ega i gubitka izbora i u svemu tome imaju svesrdnu podršku predsjednika GV gosp. Pisačića i gosp. Ivanovića koji bi se kao dožupan trebao zalagati za razvoj svake jedinice lokalne samouprave u osječko-baranjskoj županiji pa tako i Valpova iz kojeg potječe, a ne podržavati ljude koji su naš grad doveli na rub propasti zato JAVNO TRAŽIM PODRŠKU ŽUPANA ZA VALPOVO I PRIGRADSKA NASELJA! Tražim da župan gosp. Ivan Anušić da podršku ljudima koji znaju, hoće i žele raditi!

Došavši na čelo Valpova pružio sam ruku suradnje svima u cilju pronalaženja najboljih  i najefikasnijih rješenja za gospodarski oporavak grada, za boljitak svih naših sugrađana u svakom pogledu, ali nekima je taština toliko povrijeđena da čak i na uštrb boljitka svog glasačkog tijela svjesno, namjerno i bez ikakve valjane osnove sabotiraju normalno funkcioniranje gradske uprave, gradskih tvrtki i razvojnih agencija.

Ovim putem poručujem svima da nećemo odustati od puta koji smo si zacrtali, od plana i programa radi kojeg smo i dobili povjerenje naših sugrađana. Ukoliko su opcija novi izbori – idemo na izbore pa neka građani konačno odluče da li su za rad ili nerad, samo bojim se da će i trošak tih izbora i vrijeme utrošeno na politička prepucavanja po ne znam koji puta pasti na leđa naših sugrađana, rekao je gradonačelnik Šutalo.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 350 gostiju i jedan član online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM U STUDENOME

  

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U VALPOVU

 

 

   

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu