MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Istine radi...

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Nakon jučer objavljenog teksta o konferenciji za novinare gradonačelnika Valpova, Matka Šutala, s reagiranjem se javio Dejan Pisačić, prof, predsjednik Gradskog vijeća Grada Valpova.

Njegov tekst objavljujemo u cijelosti. 

Istine radi…

 

            Jučer, 9. studenog 2017. godine, uoči 5. sjednice Gradskog vijeća grada Valpova, gradonačelnik grada Valpova, Matko Šutalo, je održao konferenciju za novinare, na kojoj je, između ostaloga, optužio mene za namjerno i svjesno kočenje napretka grada Valpova, jer je klub vijećnika kojem i sam pripadam odlučio ne podržati 3. izmjene i dopune Proračuna grada Valpova za 2017. godinu, zbog toga što sam navodno odbio razgovarati o istima. Da se ne bi dogodilo da 100 puta ponovljena laž 101. puta postane istina, odlučio sam reagirati na ovaj način i ukazati javnosti na to što se dogodilo, ne zato da bih sebe obranio ili od nečega ili nekoga zaštitio, nego radi istine…

            Na 4. sjednici Gradskog vijeća grada Valpova sam najavio da će sljedeća sjednica biti 31. listopada 2017. godine. Dan prije nego su materijali trebali ići vijećnicima (23.10.) nazvao me gradonačelnik i zamolio me da sjednicu odgodimo za 9. studeni kako bi mogao kvalitetno pripremiti 3. izmjene i dopune Proračuna grada Valpova za 2017. godinu. Također smo se dogovorili da mi dostavi do kraja tjedna nacrt istih, kako bi ih mogli pregledati i donijeti eventualne primjedbe te usuglasiti stajališta. Dana 27. listopada sam na mail adresu dobio skup papira sa nabacanim brojkama, u kojima je falilo negdje oko 1.300.000,00 kn koji nisu bili nigdje pokriveni, dakle ništa… Nakon 4 dana, 31. listopada, sam ponovno na e-mail adresu ponovno dobio nekakvu neslužbenu verziju 4. razine prijedloga. Nakon toga je bio praznik, a nakon toga rok za dostavu materijala vijećnicima, te su vijećnici materijale s Prijedlogom 3. izmjena i dopuna Proračuna grada Valpova za 2017. godinu dobili 3. studenog. Kada smo dobili vijećničke materijale, tek tada smo dobili službeni gradonačelnikov Prijedlog 3. izmjena i dopuna Proračuna grada Valpova za 2017. godinu, jer izmjene proračuna kao i sam proračun predlaže gradonačelnik, a ne predsjednik Gradskog vijeća ili vijećnici. Budući da su ga dobili i svi ostali vijećnici zajedno s ostalim materijalima za 5. sjednicu Gradskog vijeća, ocijenio sam da nema svrhe razgovarati sada kada je prijedlog uručen svakom vijećniku kao konačan. To su, dakle, činjenice. Zašto je to tako ispalo, ne znam, to treba pitati nekog drugog, možda upravo onoga koji mene proziva za opstrukciju i kočenje napretka ovoga grada.

            Prihvaćam da se možda nismo dobro razumjeli. Ja sam očekivao da ćemo dobiti gradonačelnikov konačni prijedlog 3. izmjena i dopuna, kako bi ga prošli zajedno od stavke do stavke, izrekli s čime ne slažemo i što bi se trebalo ili moglo izmijeniti, gradonačelnik to očito nije tako shvatio. Stoga mogu prihvatiti da je došlo do greške u komunikaciji,mojoj i gradonačelnikovoj, ali ne mogu prihvatiti optužbu da opstriuram rada grada i njegov napredak, jer to zaista ne činim i nije mi niti u primisli činiti. Nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća dali smo si novu priliku. Sljedeću sam sjednicu zakazao za 28. ili 30. studenog (po dogovoru), pa se nadam da ćemo do tada sve pogrješke ispraviti i nastaviti raditi za boljitak ovoga grada i njegovih stanovnika.

                                                                                                    Dejan Pisačić, prof. predsjednik Gradskog vijeća grada Valpova 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 297 gostiju i jedan član online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM U STUDENOME

  

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U VALPOVU

 

 

   

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu