MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Kamp  „Prijatelji u prirodi BIZOVAC 2018.“

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC U školskoj godini 2017./18. U OŠ Bratoljuba Klaića započeo je projekt učenica i učenika pod nazivom „Prijatelji u prirodi BIZOVAC 2018.“

Vrhunac projekta biti će  aktivnosti u prirodi uz višednevno kampiranje. Određena su četiri kampa. DVODNEVNI u Bizovcu:  1. i 2. lipnja  učenici od 11-15 godina; 15. i 16. lipnja učenici od 7-10 godina; TRODNEVNI uz rijeku Karašicu u Ladimirevcima: 5.-7. srpnja za mlađe uzraste i 12.-14. za starije uzraste učenika.

Prvi kamp u nizu, održan je 1. i 2. lipnja 2018.  na zemljištu iza crkvenog dvorišta u Bizovcu, što je naglasilo odličnu suradnju škole i župe tijekom školske godine. Više od osamdeset sudionika činili su  učenici OŠ Bratoljuba Klaića sa svojim gostima iz Ladimirevaca, Požege i Rijeke.  

Nositelji projekta su mladi župe sv. Mateja iz Bizovca i mladi župe sv. Ane iz Brođanaca, na čelu sa učenicima osmih razreda koji su uložili najviše svog truda i vremena. Partneri u realizaciji prvog kampa bili su Skauti Đakovačko-osječke nadbiskupije, te pripadnici Crvenog križa iz Valpova. Važnu ulogu odigrali su nastavnici s učenicima OŠ u Bizovcu koji su pripremili više od deset tematskih radionica. Od strane Općine Bizovac osigurana je  tehnička potpora za el. energiju, rasvjetu i opskrbu vodom tijekom kampiranja, a sam načelnik gosp. Srećko Vuković pobrinuo se da kamp bude zaštićen i od komaraca. Smještaj je bio u 25 šatora, koje su kupili roditelji i poklonili školi za realizaciju sličnih aktivnosti. Cilj koji je ostvaren boravkom u prirodi ogledao se u međusobnom druženju djece i mladih uz brojne igre, skautske vještine i radionice. Moderatori kampa bili su skauti Filip Sertić, voditelj skauta Đakovačko-osječke nadbiskupije i Petar Šimunić, voditelj skauta Zagrebačke nadbiskupije. U okruženju prirode odlično se uklopila prezentacija rada terenske jedinice Crvenog križa iz Valpova.  Sudjelovanje roditelja kao i cijelih obitelji kampu je dalo obilježje o kojem će roditelji davati najbolju preporuku za kampove u budućnosti. Vrijedno je spomenuti da su svi roditelji u pripremnom sastanku  donijeli odluku poslati dijete bez mobitela, što su i učinili. Prvi kamp imao je svoj tematski naslov Laudato si koji se odnosio na završetak ovogodišnje župne kateheze. Sudionici kampa ujedno su polaznici župne kateheze u župama sv. Matej u Bizovcu i sv. Ana u Brođancima.

Bogatstvo raznovrsnog programa u prirodi pratile su brojne radionice koje su pripremili nastavnici i učenici OŠ B. Klaića, skauti, članovi Frame Tvrđa iz Osijeka te članovi Crvenog križa iz Valpova.

Domaćin kampa bio je bizovački župnik vlč. Zoran Čosić koji je sve sudionike počastio s ručkom. Brođanački župnik Ivan Marković pobrinuo se da tijekom dva dana ne uzmanjka kiflica i peciva.

Dojmovi učenika ne ističu „problem mobitela“ koji je ostao kod kuće, već oduševljenje s novim iskustvima, saznanjima i druženjem. Zanimljiv je zaključak jednog  učenika šestog  razreda: Mi nikoga tako zainteresirano i s pažnjom ne slušamo kao što smo to činili ovdje u kampu.

Sljedeći kamp održava se na istom prostoru za 14 dana, 15. i 16. lipnja za učenice i  učenike od 7-10 godina.

  

                                                                 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 698 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM U LISTOPADU

  

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U VALPOVU

 

 

   

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu