MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Grad Belišće uključuje se u Program izgradnje stanova po programu društveno poticane stanogradnje – POS

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Grad Belišće uključuje se u Program društveno poticane stanogradnje  – Program POS, reguliran Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji s ciljem da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava te mogućnost kupovine po pristupačnijim uvjetima u pogledu kamata i rokova otplate.

Grad, kao jedinica lokalne samouprave, za izgradnju stanova osigurat će građevinsko zemljište koje je u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Osijeku Zemljišnoknjižnog odjela Valpovo upisano kao vlasništvo Grada Belišće, označeno kao k.č.br. 1067 u k.o. Belišće, z.k.ul. 1724, oranica, površine 4635 m2, i koje se, prema važećem Urbanističkom planu uređenja Grada Belišće (“Službeni glasnik grada Belišća” br. 1/04, 8/13, 9/13, 6/15, 9/16 i 8/17-pročišćeni tekst) nalazi u zoni mješovite namjene – pretežito stambene, a prema načinu i uvjetima gradnje namijenjeno za višestambeni način gradnje. Grad će, također, osigurati uređenje komunalne infrastrukture i priključke na komunalnu infrastrukturu sukladno članku 6. Zakona o društveno poticanoj stanogradnji.

Gradonačelnik grada Belišća predložit će Gradskom vijeću donošenje odgovarajuće Odluke kojom će se odrediti uvjeti i kriteriji za kupnju stanova prema Programu POS-a te će imenovati Povjerenstvo za provedbu natječaja za kupnju stanova iz Programa POS-a. Povjerenstvo će imati sedam članova, od kojih šest članova predstavnika Grada Belišća i jednog člana predstavnika Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Cilj ove Odluke jest učiniti sve što je moguće kako bi se prije svega mladim obiteljima, ali i brojnim zaposlenicima s područja grada Belišća, koji je i danas snažno industrijsko središte cijele Osječko-baranjske županije, omogućilo po što je moguće povoljnijim uvjetima kupovina stanova i na taj način trajno rješavanje stambenog pitanja kao jednog od najvažnijih egzistencijalnih potreba. Procjenjuje se da bi na ovaj način izgrađeni novi stanovi imali cijenu između 700 i 800EUR/m2.

 Fotografije:Ilustracija

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 786 gostiju i 3 članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM U LISTOPADU

  

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U BELIŠĆU

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U VALPOVU

 

 

   

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu