VIDEO

 

 

 

 

Hrvatsko-mađarskom večeri nastavljeno Valpovačko-turističko ljeto

VALPOVO  U organizaciji Grada Valpova i Turističke zajednice Grada Valpova sinoć je, u sklopu manifestacije Valpovačko turističko ljeto, održana Hrvatsko-mađarska večer.

Bilo je to sve drugo osim onoga što su organizatori zamislili. Naime, od najavljenog mađarskog dijela programa izostao je folklorni dio - Folklorni ansambl Szany Bokréta iz Mađarske, a nisu se pojavili niti najavljeni  članovi pjevačke skupine Pajdaši iz Bocanjevaca.

Uz nastup domaćeg HKUD-a Valpovo 1905, brojni su Valpovčani i njihovi gosti popratili i nastupe HKUD Biseri Slavonije iz Beničanaca i KUD Slavonac iz Podravske Moslavine. Do posljednjeg se trenutka očekivao nastup gostiju, koji je navodno otpao zbog pogranične procedure, a izostanak tog dijela programa itekako se osjetio i nije se mogao nadoknaditi improviziranim nastupom tamburaša.

Gastronomski dio programa ove manifestacije zaslužuje pohvale. U humanitarnoj akciji, prodajom prigodno pripremljenih jela u kotliću, prikupljan je novčani prilog za djelovanje Udruge MI iz Valppova. Prema podacima organizatora, prodano je 148 porcija čobanca, fiša i paprikaša, a pored domaćih, već dobro poznatih kuhara iz Udruge Slavonski kotlić te Lovačkih društava Šljuka i Jelen, predstavio nam se i Nagy Roberto koji je kuhao paprikaš, zastupajući Turističku zajednicu Grada Harkanja.

Sljedeća priredba ove manifestacije je Valpovačka ljetna noć uz Cappucino light band i natjecanje ugostitelja u kuhanju čobanca, najavljena za subotu 19. kolovoza, s početkom u 18 sati.

 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu